Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

2022-dec-16 - Voluntariat la Centrul de Zi ”Sf. Maria”

În ultimele două săptămâni înaintea vacanței de iarnă, elevii câtorva clase ale liceului nostru au reușit să se mobilizeze, să facă apel la spiritul civic și la acea porțiune a sufletului pe care o avem toți, dar aleg doar unii să o lase să iasă la suprafață, și să doneze bani, bani pe care noi i-am transformat în pachețele specifice Crăciunului pe care le-am dus mai departe centrului de zi  ”Sf. Maria” din orașul nostru.

Pentru o după-masă, reprezentanții liceului nostru, membri CȘE, au ales să-și petreacă timpul liber ajutând copiii din acest centru, oferindu-le suport și atenție, invitându-i sau acceptând invitația de a lua parte la activități distractive, învățând totodată lucruri noi.

Noi spunem că am reușit să creăm o atmosferă caldă pentru copiii din centru făcându-i să se simtă iubiți și apreciați. Am înțeles, după această experiență, că prin acțiunile noastre, putem face o diferență în viața acestor copii și le-am oferit ocazia de a se simți valoroși, de a-și dezvolta abilități și încredere în ei înșiși.

Această acțiune a fost o experiență deosebit de revelatoare pentru toți cei implicați, atât pentru copiii din centru cât și pentru noi. Noi am învățat să fim mai empatici, ne-am dezvoltat abilități de comunicare și relaționare cu ceilalți. De asemenea, am învățat că implicarea în proiecte de voluntariat, întotdeauna ne face să creștem puțin, să ne auto-depășim cu fiecare ocazie. Vom căuta să repetăm astfel de experiențe pentru că doar astfel putem să schimbăm lumea într-un mod pozitiv, chiar dacă începem prin acțiuni la nivelul unui orășel micuț din vestul tării.

 Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic ”Ioan Jebelean”

Print Email