Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Din nou la teatru - Adevărul

2024, iunie 06
 
Adevăr sau provocare?
 
Adevărul este că Florian Zeller, dramaturg francez contemporan, a scris o piesă savuroasă pe care actorii Naționalului timișorean au interpretat-o senzațional! Folosind instrumentele comediei, ale replicii scânteietoare și ale falselor clișee, Adevărul este în fapt o poveste despre o perpetuă și generalizată minciună. Personajul principal, un mincinos într-o lume imensă de mincinoși, este obsedat cum altfel, de adevăr. Aventurile acestui mincinos notoriu, pe care toți cei din jur îl înșală, fac din Adevărul lui Zeller un palpitant joc în oglindă, unde minciuna este laitmotiv-ul.
 
Distribuția spectacolului i-a adus la rampă pe talentații actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König și Romeo Ioan, nume importante ale trupei Naționalului timișorean. Costumele și decorul îi aparțin scenografului Tudor Prodan. Regia artistică a spectacolului este semnată de Radu Iacoban.
 
Provocarea a fost ca toți amatorii(căci putem nu-i așa folosi deja acest termen?) de teatru să aibă un loc în sala de spectacol; și nu au fost puțini!!! Prin urmare, am cucerit frumoasa arenă a Thaliei și ne-am bucurat, așa cum numai NOI știm s-o facem, de fiecare moment, am râs, cum numai NOI știm s-o facem, de fiecare replică și secvență cu dublu, chiar triplu înțeles.
 
Și pentru că am fost spectatorii ideali și am avut ”energie bună” la sfârșitul reprezentației, Matei Chioariu însuși, secondat atât de frumoasele Alina Ilea și Cristina Konig, cât și de taciturnul dar nu mai puțin interesantul Romeo Ioan ne-au mulțumit în felul lor. Stau mărturie numeroasele fotografii ad-hoc și ipostazele mai mult sau mai puțin hazlii în care diferitele aparate foto(a se citi telefoane) ne-au surprins!
 
Da! ne place la teatru! Prin urmare, am promis solemn actorilor că vom fi alături de ei; să-i susținem, să-i aplaudăm la scenă deschisă și ne bucurăm de talentul lor!
 
Pe afiș, la loc de cinste, alături de cei 150 de iubitori de teatru, se află numele unor dăscălițe temerare( și nu e o figură de stil); chapeau bas pentru Camelia Cucov, Miruna Băjenaru și Diana Ianto!!!
 
Profesor Adriana Muntean

Print Email