Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Festivalul județean TEATRU vs. MEDII ONLINE

2024, aprilie 12
 
Din nou sub semnul și ocrotirea Thaliei, Trupa de teatru a Liceului Teoretic Ioan Jebelean a participat, vineri 12 aprilie, la Festivalul Județean ”Teatru vs. Medii online”, ediția a VI-a. A intrat în competiție cu o serie de echipe dramatice consacrate precum cea a Liceului de Artă ”Ioan Vidu” , Trupa ”Agoră” de la Liceul Teoretic ”Vlad Țepeș” sau ”Aslăneștii” de la Colegiului Național ”Ana Aslan”.
 
Deși tânără și fără experiență, dar determinată și talentată, Trupa de Teatru ”Hobana” a impresionat publicul prin mesaj și originalitate; așa cum deja ne-a obișnuit, echipa a optat pentru un scenariu scris chiar de unul dintre ei și pentru un mesaj specific unui teatru-manifest care explorează condiția și limita umană. ”Prin această piesă de teatru, ne-am dorit să abordăm tema daunelor consumului de substanțe și manifestările acestei adicții...; mi-am propus însă ca accentul să nu cadă pe actul în sine ci pe...tragismul pierderii sinelui...” mărturisește, în cuvântul de prezentare a piesei, Andrei Moț, autorul scenariului.
 
Din distribuția spectacolului fac parte elevii: Albert Robert, Balla Alexandra, Burlacu Eliana, Costea Alexandra, Lică Irina, Mărilă Elisa, Procop Florin, Bartoș Adriana și Moț Andrei, actor și autorul scenariului. Regizori și profesori coordonatori; Alina Lăzăruică și Adelina Stamate.
 
Efortul tuturor a fost răsplătit cu ropote de aplauze și un Premiu pentru mesajul exprimat.
 
Consilier educativ,
Prof. Dr. Florica Adriana Muntean

 

Print Email