Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Premiul 3 la olimpiada județeană ”Tinerii Dezbat”

În cursul acestei săptămâni s-a ținut, la Liceul Teoretic "David Voniga" Giroc, faza județeană a Olimpiadei "Tinerii dezbat". La competiție a participat, pentru prima dată de altfel, o echipă din partea liceului nostru, alături de echipaje de la mai multe licee și colegii naționale din județ.
 
"Important e să participi", spunea pe vremuri baronul Pierre de Coubertin, fondatorul Jocurilor Olimpice moderne. Participarea echipei noastre a fost una meritorie - în ciuda timpului scurt de pregătire - am ajuns pe podium, câștigând premiul 3. Experiența unei astfel de participări a fost cu siguranță benefică abilităților de argumentare, dar și de gandire critică și așteptăm cu entuziasm să vă propunem un club de dezbateri al liceului din următorul an școlar!
 
Moțiunile dezbătute în acest an la secțiunea începători au fost:
 
✅ Acest Parlament crede că transportul public gratuit în comunitățile urbane ar reduce semnificativ poluarea.
✅ Acest Parlament crede că, în învățământul liceal, ponderea disciplinelor umaniste ar trebui să fie superioară celei a disciplinelor exacte.
 

Alina PETRUȘ - profesor coordonator

 
"O zi plină de emoții, de surprize, de frica de a nu trece mai departe dar totodată de conștientizarea faptului că am putut pierde.
Am jucat 3 meciuri. Primele două fiind de început (dintre care doar unul a fost câștigat), iar celălalt în semifinală (pierdut).
 
Chiar dacă nu am câștigat toate meciurile, am impresionat prin: argumentele solide pe care le-am pus în dezbatere, prin încrederea avută în noi, prin gesturi, și bineînțeles prin ținuta care a fost lăudată de toată lumea.
 
Aceste lucruri ne-au ajutat să luăm locul 3 pe județ la olimpiadă.
Sunt foarte mândră de noi că am reușit într-un timp scurt să punem la punct cazurile și să ajungem la performanța aceasta.
 
La anul promitem să evoluăm și mai mult și să aducem măcar primul loc. ;) "
 

Roxana DOLHASCU, clasa a 10-a D

 

9 iunie 2022

Print Email