Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Revista NOI (seria veche) -  decembrie 2000 - iunie 2001Ics:  - Nașterea noastră nu a adus nici cel mai mic câștig Universului.
Igrec: - Soarta noastră nu îi va micșora cu nimic, nici intensitatea, nici splendoarea.
Zet: - Așadar, nu ne rămâne decât să mai scriem din, cu, și despre ... NOI, pentru că cititorii noștri sunt ”mai inteligenți” decât ai lor!


~~Câțiva tineri, aflați în lungul drum al întoarcerii de la școală spre casă, deși aveau capul ”doldora” de științe, cunoștințe, griji și angoase, pe stradă, ca mai toată lumea care ”n-are ce face”, tot bombănind și flecărind, așteptau și ei să se întâmple ceva. CEVA, ceva s-a și întâmplat, după cum veți observa, drept pentru care acești tineri ”N”, ”O” și ”I” și-au abandonat pentru puțin timp, dreapta cale, luând-o ”de-a oarba”, prin ”oraș”, să întrebe, la o ”sporoavă”, dacă nu cumva a scormonit și ispitit și pe alții ... pofta de un ”ziar”.

Cum tot elevul intrase la idei, cu chin, cu vai, în consens, până la urmă, ... s-a găsit unul dispus a-și lua condeiul în mână, altul să ticluiască, doi-trei să scribălească, patru-cinci să tipărească..., unul să șefească, alții să brămburească, iar restul, să chiulească - ce mai tura-vura, așa, pornind de la o idee, ușor s-a născut trupa de ”gazetari”. Și cum, fiecare început are ceva romantic, ei toți s-au declarat a fi NOI, vrând să demonstreze că sunt. Aflând despre NOI, și alții au venit, unul câte unul, așezându-se unde le era locul. Nici unul din ”coechipierii” NOI nu a mai scris nimic până atunci decât lucrări de control, teze, ... jurnale de pubertate, formulare cec, bilețele în ușă, motivări, și ... frunze de tăiat la câini, doar unul ce mai încropise, pe la ore, și din când în când, niscaiva ”opere” în dulcele stil clasic. Astfel, de la vorbă ... s-a ajuns la faptă. [...]~~  din numărul 1 al revistei ?NOI - A.D. 2000, decembrie

COLEGIUL DE REDACȚIE

Mircsov Petronela, Deatcu Oana, Dan Camelia, Dimulescu Petru, Trică Laurențiu, Bako Lorant, Savu Andrei

COLABORATORI

Copilaș Emanuel, Kovacs Gabriel, Laczko Andreea, Martinică Ciprian

TOATE NUMERELE NOI - seria veche pot fi citite/descărcate urmând link-urile de pe fiecare copertă

 

 

Print Email